Coaching is persoonlijke begeleiding: 1 op 1. Hoe ziet zo’n coachingstraject eruit?

 

Gratis Intake

Allereerst is er een gratis intake. Dit is met het kind en de ouders. We bespreken dan de hulpvraag: waar heeft het kind behoefte aan? En wat is de situatie? Maar ook waar willen jullie naar toe?

Introductiesessie

Vervolgens is er een introductiesessie. Ik ga dan in gesprek met het kind. De ouders zijn niet aanwezig bij deze sessie. In deze sessie ga ik op zoek naar de interesses van het kind. Ook zullen we ingaan op de hulpvraag van het kind. Waar loopt het kind tegenaan? Wat is moeilijk? Waar zouden ze graag beter in willen worden?

Coachingssessies

Na de intake en de introductiesessie heb ik een goed beeld van het kind, de situatie en de hulpvraag. Nu kunnen we aan de slag met de echte coaching. Dit bestaat uit een aantal sessies waarin ik met het kind aan de slag ga, op basis van mijn kernwaarden. Wanneer er behoefte is aan een sessie met de ouders erbij, of een voortgangsgesprek met de ouders, kan dit ook ingepland worden.

Ieder kind is uniek, dus ieder traject zal er net iets anders uitzien. Hoeveel sessie er nodig zijn en wat we precies in die sessies gaan doen, kan ik pas goed inschatten na de intake en introductiesessie.

Vragen over 1 op 1 coaching? Of wil je jouw kind aanmelden voor de intake? Dat kan: vul het contactformulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met jullie op.