Wanneer kinderen te maken hebben met verlies, hebben ze allerlei emotie: boos, verdrietig of juist angstig. Deze emoties komen voort uit bijvoorbeeld een scheiding, verhuizing of het overlijden van iemand. Dat kinderen deze emoties ervaren, is niet erg! Maar het is wel belangrijk dat ze weten hoe ze hiermee om kunnen gaan. Ik kan deze kinderen helpen. Door middel van coaching leer ik ze hoe ze met hun gevoelens kunnen omgaan. Hoe doe ik dat? Door uit te gaan van de volgende vier kernwaarden: spelen, experimenteren, sociale vaardigheden en positiviteit.

Spelen

Spelenderwijs coachen is een fijne benadering voor de kinderen. Op deze manier wordt ook hun nieuwsgierigheid geprikkeld. We gaan op ontdekkingstocht, nieuwe dingen uitproberen. We zullen ook falen. Dat hoort erbij. Dan vallen we om, staan we weer op en gaan we weer door. Door spel en beweging worden processen geactiveerd. Kinderen ontdekken vaardigheden en kunnen zich letterlijk loslaten van de spanningen die ze ervaren.

Vertrouwen

Ik ben eerlijk en oprecht. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen tijd en ruimte nodig. Zeker bij het verwerken van een verlies. Ik laat alle processen precies zoals ze zijn. Hierbij zie ik mezelf als voorbeeld voor de kinderen.

Liefdevolle aandacht

Aandacht en ruimte voor de processen die kinderen doormaken tijdens een verliesverwerking is belangrijk. Op een liefdevolle manier geef ik emoties als pijn, verdriet, boosheid en onmacht aandacht. Kinderen hoeven deze gevoelens niet weg te stoppen. Samen kijken we met liefdevolle aandacht naar de emoties en hoe deze in het dagelijks leven terugkomen.

Positiviteit

De magie van de positiviteit. De focus ligt op wat wél kan. Ondanks alle ‘problemen’ die een kind kan hebben, gaat er altijd wel iets goed of lukt er iets. Deze superkrachten heeft ieder kind. Ze kunnen vaak meer dan ze zelf denken, zeker wanneer dat gestimuleerd wordt door positieve energie. Daarom ga ik altijd uit van het positieve en benader ik de kinderen positief.

Enthousiast?

De coaching doe ik op locatie, dus bij jullie thuis en voornamelijk buiten. Buitenspelen, lopen en in beweging zijn, is een belangrijk onderdeel van mijn aanpak. Enthousiast over mijn kernwaarden en aanpak? Neem dan contact op met mij, zodat we kunnen kijken wat ik voor jouw kind kan betekenen.