Ik ben Sanne Talman. Ik specialiseer me in superhelden, omdat ik geloof dat elk kind een superheld is. Ieder met zijn eigen unieke superkrachten. Groot of klein, dat maakt niet uit. In ieder kind (en volwassenen) schuilt een superheld.

Ontstaan van Sannergy

Al 5 jaar geef ik met veel plezier skiles in het Oostenrijkse Ehrwald. Daar zag ik dat het skiën voor een groot gedeelte een mentale sport is. Je staat op een berg en gooit jezelf er af. Je vertrouwen en doorzettingsvermogen worden zeker getest op de berg. Voor kinderen kan zo’n week wintersport erg waardevol zijn. Door ze positief te stimuleren en zelf te laten ontdekken is er in een week tijd bij ieder kind een enorm resultaat te zien. Blije kinderen die genieten om van een piste naar beneden te komen. Daarnaast groeien ze stiekem ook in vaardigheden als: samenwerken, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

Maar naast het leren van deze vaardigheden op en naast de piste zijn in mijn visie emotionele vaardigheden ook iets wat je kan leren.

Mijn eigen jeugd

Omgaan met verlies is mij niet vreemd. Dat vergt toch enige superkrachten. Op mijn 9e verloor ik mijn moeder aan de ziekte MS. Hierna kwam ik terecht in een leven zonder moeder. Wat heeft dat met me gedaan? Ik werd er zeker een superheld van: snel zelfstandig, doorzettingsvermogen en zelfredzaamheid. Bovendien kreeg ik ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zorgzaamheid. Ontzettend fijne kwaliteiten waar ik immens dankbaar voor ben. Maar hoe zit het met de verwerking van zo’n verlies? Welke emoties komen daar bij kijken?

In mijn volwassen leven kwam ik er pas achter dat emoties zoals pijn, verdriet, boosheid en onmacht er allemaal mogen zijn. En dat het beleven van deze emoties je juist verder helpt.

Mijn 9-jarige ik voelde zich vaak alleen. Ik wilde ontzettend graag ‘normaal’ zijn en vooral niet zielig gevonden worden. Hierdoor ging ik op de automatisch piloot door. In mijn volwassen leven liep ik hier tegenaan. Ik ben mijn emoties aangegaan door te reizen, mezelf uit te dagen, opleidingen te volgen en vooral door te DOEN.

En nu?

Mijn drijfveer is om mijn ervaring en alles wat ik geleerd heb over te brengen op kinderen die worstelen met verlies, door overlijden, scheiding of verhuizing. Zodat elk kind zijn eigen superheld kan zijn. Dit doen we bij jullie thuis en we zullen vooral lekker naar buiten gaan. Dan kunnen we buitenspelen, lopen en in beweging zijn. Samen gaan we spelenderwijs, liefdevol, praktisch en met humor erachter komen wat wél kan en dat alles oké is. Dat alles er eigenlijk allang is om jezelf prettig te voelen. 

Zien hoe ik bezig ben met kinderen tijdens de coaching, workshops en superheldenclub? Volg mij dan op social media:

   Sannergy – Kindercoaching

  Sannenergie